جشن صد سالگی سرخ های سرزمین اژدها

به گزارش بهترین وبلاگ، حزب کمونیست چین فردا وارد دومین قرن از حیات خود می گردد. هرچند روز اول جولای (10 تیرماه) روز صد سالگی حزب کمونیست چین است اما جشن های مربوط به این رویداد تاریخی، از دوشنبه شب با سخنرانی شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین و اهدای مدال به برگزیدگان حزب شروع شد و تا فردا شب هم ادامه خواهد داشت.

جشن صد سالگی سرخ های سرزمین اژدها

به گزارش خبرگزاری رویترز، شی جین پینگ در سخنرانی خود بر وفاداری اش به این حزب تأکید کرد و از همه اعضا خواست تا شعله وفاداری و عشق به حزب را در دل خود روشن نگه دارند و این عشق را با اختصاص زندگی ارزشمند خود به حزب، عملی نمایند. او به همین مناسبت هم بر گردن 29 نفر از اعضای برگزیده حزب کمونیست، مدال وفاداری با اسم مدال اول جولای آویخت. این برگزیدگان شامل سربازان، کارمندان، هنرمندان و دانشمندان برجسته چینی بودند که به خاطر یاری های برجسته به حزب مورد تشویق نهاده شدند. مراسم مربوط به اعطای این مدال ها که به طور مستقیم از شبکه های تلویزیونی چین پخش شد، تأکیدی بود بر قدرتمندی یکی از بزرگ ترین و پرشمارترین احزاب دنیا. این حزب مطابق آمار سال 2019 دارای 91.9 میلیون عضو است که 6.6 درصد جمعیت چین را تشکیل می دهند.

پس از سخنرانی او حاضران در ورزشگاه ملی چین که به خاطر شکل ظاهری آن به لانه پرنده معروف است، شاهد یکی از بی نظیرترین و زیباترین اجراهای گروه هنرمندان چینی بود که با پایکوبی های گروهی فرایند رسیدن چین به صندلی کنونی خود را از یکصد سال پیش به این سو به نمایش درآوردند. هرچند که منتقدان تأکید کردند که در این نمایش، بخش های تاریک تاریخ این یکصد سال، همانند قحطی اواخر دهه 1950، انقلاب فرهنگی دهه 1960 و حوادث سال 1989 در میدان تیان آنمن دیده نمی شدند. اوج این نمایش ترانه ای بود با اسم بدون حزب کمونیست، چین جدیدی نخواهد بود.

کامیابی ها و چالش ها

حزب کمونیست چین اول جولای 1921تحت نفوذ و راهنمایی مستقیم حزب کمونیست روسیه تأسیس شد و مورد توجه روشنفکران آن موقع این کشور نهاده شد. اختلافات اولیه بین اعضا به گونه ای بود که تصور می شد حزب دوام چندانی نیاورد. اما ریاست مائوتسه تونگ بر حزب در سال 1945 شروع اوج گیری این حزب در چین شد و فرایند رشد آن تا این زمان ادامه یافته است. خبرگزاری شینهوا در چین، در سلسله مقالاتی از موفقیت های حزب کمونیست چین در اداره کشور نوشته و اشاره نموده است که حزب کمونیست چین از ابتدای حیات خود بهبود معیشت مردم را سرلوحه کار خود نموده و در سال های اخیر ریشه کنی فقر از اولویت های دولت شی جین پینگ بوده است. طوری که اکنون 75 درصد خانوارهای شهری در چین از 60 تا 229 هزار یوان عایدی سالانه دارند که رقم قابل توجهی است. با این حال منتقدان دولت چین به زندگی روستائیان این کشور اشاره می نمایند که هنوز از توسعه مالی و اجتماعی بی بهره اند. شبکه خبری الجزیره هم در مقاله ای به همین مسأله پرداخته و سقوط نرخ رشد جمعیت در چین و شکاف ها بین منطقه ها روستایی و شهری را از چالش های پیش روی چین دانسته است. این مقاله به سخنرانی ماه ژانویه شی جین پینگ اشاره نموده و نوشته است که رئیس جمهوری چین هم در این سخنرانی خود نابرابری عایدی، شکاف مالی و شکاف فرصت ها بین منطقه ها روستایی و شهری چین را مشکلاتی دانسته بود که باید حل گردد و تأکید نموده بود چین باید به دوره رفاه مشترک برسد.

منتقدان چین بعلاوه مدعی هستند، رشد مالی چین خالی از اشکال نیست. شبکه خبری سی ان بی سی امریکا تأکید نموده، با وجود این موفقیت ها نباید از رشد چشمگیر بدهی چین طی دهه گذشته هم غافل ماند. این شبکه خبری بزرگ ترین چالش های پیش روی حزب کمونیست چین را چالش های مالی اسم و تأکید نموده که این بدهی ها رشدی افزایشی داشته اند. مطابق این گزارش فرایند افزایشی بدهی های چین از زمان بحران مالی دنیا در سال های 2007 و 2008 شروع شد، زیرا در آن موقع مقامات چین کوشش کردند با یک بسته بزرگ محرک مالی که بر پایه وام های بانکی بود، به شرایط مالی خود بهبود بخشند اما داده های بانک های بین المللی نشان می دهد که سطح بدهی این کشور روزبه روز افزایش یافته است. طوری که در سه ماهه سوم سال گذشته مالی به رقم 290 درصد فراوری ناخالص داخلی رسید. اما در پاسخ به تحلیل ها و آمارهایی از این دست، شینهوا در مقاله ای تأکید نموده که تحت راهنمایی حزب کمونیست چین و رهبری شی جین پینگ بوده است که، چین توانست با وجود تندباد سهمگین کرونا که اقتصاد دنیا را آشفته کرد، به تنها اقتصاد دنیای تبدیل گردد که توانست در همین دوره رشد مثبت خود در فراوری ناخالص داخلی را حفظ کند و با افزایش 2.3 درصدی فراوری ناخالص داخلی از آستانه

100 تریلیون یوان عبور کند و به صادرات و واردات کالاها نه تنها ادامه دهد که آنها را 1.9 درصد افزایش بخشد.

با این حال و علی رغم چنین انتقاداتی، نمی توان از قدرت گیری چین و هماوردی آن با امریکا به سادگی عبور کرد. در همین ارتباط مجله انگلیسی اکونومیست نوشته است: حزب کمونیست چین این کشور را به جایی رسانده که جو بایدن را واداشته است، در نشست گروه هفت که اخیراً برگزار گردید، درباره قدرت گیری چین هشدار داده و از شرکای امریکا بخواهد با هم علیه چین متحد شوند. این مقاله تصریح نموده است که چین با این حزب بود که توانست از یک فاجعه قحطی عبور کند و تبدیل به دومین قدرت مالی دنیا گردد و در حوزه فناوری با تکنولوژی خود امریکا را پشت سر بگذارد.

منبع: ایران آنلاین

به "جشن صد سالگی سرخ های سرزمین اژدها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جشن صد سالگی سرخ های سرزمین اژدها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید