الگوی مزارع کوه های آلپ در مازندران پیاده می گردد؟

به گزارش بهترین وبلاگ، رئیس کارگروه تخصصی گردشگری اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران گفت: مزارعی در آلپ طراحی شده که بیش از صد هزار تخت در آن ساماندهی شده و این دقیقا معادل گردشگری بومگردی در کشور ما بوده با این تفاوت که گردشگری در اتریش راهنمایی شونده است.

الگوی مزارع کوه های آلپ در مازندران پیاده می گردد؟

مهدی رمضان زاده در گفت وگو با بهترین وبلاگ اظهار کرد: مزارع بومگردی در کوه های آلپ به عنوان گردشگری راهنمایی شونده طراحی شده و واحد اسکان آنان تخت است.

وی با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی مازندران با همکاری زیر مجموعه های شهری خود در استان، پیشنهاد ارائه شده متقاضی برای برپایی یک اقامتگاه بومگردی را با مدیریت محلی کنترل می نماید، ادامه داد: نظارت کامل مدیران محلی در بحث بهداشت محیط و تفکیک زباله بسیار حائز اهمیت بوده اما ضعف عملکردی دهیاران به لحاظ آموزشی دیده می گردد.

رمضان زاده با بیان اینکه وظیفه دهیاری ها و شوراهای روستا در مدیریت منطقه خود ترسیم مکان معرفی شده بومگردی از لحاظ بهداشت محیطی است، اضافه کرد: با این کار می توان بهداشت محیط و اقامتگاه های بومی گری را سر و سامان داد.

مدیر گروه جهانگردی دانشگاه مازندران گفت: آموزش جامعه محلی، تفکیک زباله از مبداء و مثبت بودن اثرات بومگردی در جامعه محلی طبیعتا مدیریت محلی را به سمت بومگردی سوق می دهد.

رئیس کار گروه تخصصی گردشگری اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با بیان اینکه بومگردی معادل واژه اکوتوریسم یا همان بازدید از مناطق بکر و دور دست است، ادامه داد: این یعنی تراکم جمعیت در آن مکان تعریف شده و می توان جاذبه ای قابل دفاع را ارائه داد؛ مانند یک معماری خاص و قطعا یک معماری در خانه شهری نمی تواند این جاذبه را ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه بومگردی بخشی از گردشگری راهنمایی شونده است، اضافه کرد: اجرای طرح بومگردی بخشی از بازار را راهنمایی نموده و با توجه به اقامت و فضاهای اسکان در مناطق خاص جغرافیایی، می توان آن را جزء گردشگری راهنمایی شده دانست.

وی توضیح داد: با توسعه بوگردی می توان عدالت درآمدی را در بخشی از جامعه اجرا نموده و خدمات بهتری ارائه داد، نکته مهم با ارائه خدمات بهتر این است که وفاداری گردشگر افزایش می یابد، یعنی رضایتمندی بالا، رفتار آینده گردشگر را تغییر می دهد تا دوباره به این مکان بیاید.

رئیس کار گروه تخصصی گردشگری اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران اظهار کرد: گردشگری راهنمایی شونده وابسته به هویت روستا و مزرعه کشاورزی بوده و به صورت اتوماتیک صاحب مرزعه کوشش می نماید تا کشاورزی پویا داشته باشد، چون این نوع گردشگری لازم و ملزوم یکدیگر هستند.

رمضان زاه اعلام کرد: با پویایی کشاورزی، اهداف گردشگری توسعه می یابد و جدا از بحث گردشگری، راندمان فراوری بالا رفته و در کنار آن اقامت در مزارع را به همراه داشته که نوعی راهنمایی شونده بومگردی است. همچنین ضریب تنوع درآمدی بالا رفته و اگر مشکلاتی همچون یخبندان، کشاورزی را تهدید کند، گردشگری می تواند یاری کند تا چرخه ادامه پیدا کند.

مدیر گروه جهانگردی دانشگاه مازندران با بیان اینکه گردشگری راهنمایی شده باعث کاهش مهاجرت، استفاده از منابع انسانی و استفاده از منابع آب و خاک می گردد و فراوریات کشاورزی را پویاتر خواهد نمود، اضافه کرد: یکی از ضعف های اساسی کشور ما این است که قوانین از مرکز شکل گرفته و متاسفانه اداره کل میراث در استان ها این اختیار را نداشته که بتوانند جایگزین یا الگوهای خاص را مطرح کند.

وی اظهار کرد: یکی از بحث های بومگردی، مدرن بودن سرویس های بهداشتی است که این موضوع هویت مکانی یک منطقه را از بین می برد؛ این برنامه باید در بلندمدت اصلاح گردد؛ امروزه به این نتیجه رسیده ایم که بعضی از اقامتگاه های بومگردی باید در روستاها شکل بگیرد نه در وسط شهرها مانند کاشان یا گرگان.

رئیس کارگروه تخصصی گردشگری اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران اضافه کرد: مجوزهای اعطا شده باید در راستای بومگردی روستاها باشد چون هدف تامین عدالت و کسب درآمد بوده که به سمت روستاها برود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "الگوی مزارع کوه های آلپ در مازندران پیاده می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "الگوی مزارع کوه های آلپ در مازندران پیاده می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید