خبرنگاران سکه ولی عهدی حضرت رضا (ع) در فهرست ملی ایران ثبت شد
به گزارش بهترین وبلاگ، مشهد- خبرنگاران- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: ثبت سکه ولی عهدی حضرت رضا(ع) ضرب نیشابور در فهرست آثار ملی ایران مورد موافقت شورای ملی کشور نهاده شد.
ابوالفضل مکرمی فر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار بهترین وبلاگ با اعلام این خبر افزود: مطالعات کارشناسی در خصوص این سکه انجام و پس از این که از نظر ویژگی های فرهنگی، تاریخی و هنری واجد شرایط ثبت در فهرست آثار ملی تشخیص داده شد فرآیند ثبت در فهرست آثار ملی ایران را طی نموده و به ثبت رسید.
وی با بیان این که همکاری سازنده و موثری بین موزه آستان قدس رضوی و میراث فرهنگی استان شکل گرفته است اظهار کرد: این اثر ارزشمند در موزه آستان قدس رضوی نگهداری می گردد و دستورالعمل و آئین نامه های مرتبط با نگهداری و حفظ آثار تاریخی به رییس موزه ها و اسناد آستان قدس رضوی ابلاغ شده است.
همچنین مدیر دفتر ثبت آثار تاریخی - فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در این باره گفت: پس از انتصاب امام علی بن موسی الرضا (ع) به ولی عهدی مأمون عباسی (خلافت: 194 تا 218ه.ق) در تاریخ هفتم ماه رمضان سال 201هجری قمری، سکه های نقره(درهم) به این مناسبت و به نام آن حضرت در اصفهان، محمدیّه، فارس، مرو، نیشابور و سمرقند ضرب شد.
محمود طغرایی ادامه داد: متن روی این سکه ها عبارت است از مرکز: لا اله الا/ الله وحده/ لا شریک له/ المشرق، حاشیه داخلی: بسم الله ضرب هذا الدرهم (محل ضرب/سال ضرب)، حاشیه خارجی: لله الامر من قبل و من بعد و یومئذٍ یفرح المؤمنون بنصرالله (بخشی از آیه 4 سوره مبارکه روم) و متن پشت این سکه ها به این توضیح است: مرکز: الله/ محمد رسول الله/ المأمون خلیفه الله/ مما امر به الامیر الرضا/ ولی عهد مسلمین علی بن موسی/ بن علی بن ابیطالب/ ذوالریاستین و حاشیه: محمد رسول الله ارسله بالهدی و دین الحق لیظهره علی الدین کله و لو کره المشرکون (بخشی از آیه 33 سوره مبارکه توبه).
وی ادامه داد: گنجینه سکه موزه رضوی در حال حاضر 12 عدد از این سکّه های تاریخی را که در اصفهان، محمدیّه، فارس، مرو، نیشابور و سمرقند در فاصله سال های 202 تا 204 هجری قمری ضرب شده اند را در اختیار داشته و به نمایش گذاشته است.
او افزود: به استناد اطلاعات مذکور در صفحه 55 کتاب مرجع سکه شناسی اسلامی تألیف استیون آلبوم با عنوان فهرست سکّه های اسلامی - ویرایش سوم، نوامبر 2011- ضرب این سکهّ ها، در سه شهر اصفهان، محمدیّه و فارس یک تا دو سال پس از شهادت حضرت رضا (ع) در سال 203 هجری قمری نیز ادامه داشت.
مدیر دفتر ثبت آثار تاریخی - فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی افزود: سکّه منتخب این گنجینه برای ثبت آثار در فهرست آثار ملی، ضرب نیشابور در سال 203 هجری قمری است که توسط جناب آقای محمّد تقی صفار در تاریخ سوم مهر 1398 وقف موزه رضوی شده و دارای شماره اموال س1089 ردیف 1 است.
هم اکنون بیش از هزار و 700 اثر و بنای تاریخی و فرهنگی استان خراسان رضوی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
منبع: ایرنا