شب بیداری بیمار تان نمی کند اگر ...

به گزارش بهترین وبلاگ، می گویند نوسان هورمون ها و به هم خوردن ریتم ساعت بیولوژیک، دلیل اصلی مضر بودن شب بیداری است. محققان بارها در آنالیز های مختلف ثابت نموده اند که شب کاری یا بیدار ماندن شبانه به دلیل عادت نه تنها خطر ابتلای خانم ها به بعضی سرطان ها را بیشتر می نماید، بلکه احتمال بیمار شدن قلب و افسرده شدن را هم بالا می برد.

شب بیداری بیمار تان نمی کند اگر ...

با این وجود، اگر برای به انجام رساندن کارهای عقب مانده یا حفظ شغل فعلی تان، چاره ای جز کار کردن در شب ندارید و یا برنامه چرخشی کارتان باعث می گردد که هر چند هفته یکبار مجبور به خداحافظی با خواب شبانه شوید، این توصیه ها را جدی بگیرید. ما به شما می گوییم که چطور در اوج این بی نظمی ها هم می توانید هوای سلامت تان را داشته باشید.

برنامه تان را تعیین کنید

مجبور به شب بیداری هستید؟ اشکالی ندارد. همین که برنامه تعیینی برای ساعات خواب تان داشته باشید می تواند یاری بزرگی به سلامت شما بکند. برای مثال اگر ساعت 7 صبح به خانه می رسید، به جای اینکه خودتان را با تکرار سریال های دیشب سرگرم کنید و یا روزنامه بخوانید، با خودتان قرار بگذارید که سر یک ساعت تعیین بخوابید و در یک ساعت مشخص هم از خواب بیدار شوید.

شب مصنوعی بسازید

شما تمام شب را زیر نور کار نموده اید. یعنی بدن تان عملا شب را تجربه ننموده و هورمون هایی که تنها در تاریکی مجال ترشح شدن پیدا می نمایند هم در بدن شما فراوری نشده اند. برای جبران این اتفاق می توانید شب مصنوعی بسازید.

کافی است در همان ساعاتی که برای خوابیدن در نظر گرفته اید، سکوت را در خانه برقرار کنید و اتاق را تاریک کنید. البته پیش احتیاج این اتفاق این است که ساعات خواب تان مداوم باشد و پاره پاره و در دوره های کوتاه و بافاصله نخوابید.

به نور پناه ببرید

نور به مغز شما این پیام را می فرستد که باید هشیار بماند. پس اگر مجبورید به شب بیداری هستید، فضا را تاریک نگه ندارید و هر وقت احساس کردید خستگی و کمبود انرژی سراغ تان آمده، نور اتاق را بیشتر کنید و چند قدمی راه بروید.

چرت بزنید

شاید اگر حواستان به خودتان نباشد، ناخواسته پشت میز کار و یا دستگاهی که به آن نظارت می کنید به خواب بروید اما اگر آگاهانه خودتان زمانی را برای چرت زدن در نظر بگیرید، حال تان بهتر می گردد. محققان ثابت نموده اند که اگر در میانه ساعات کاری تان یکی دو بار چرت های 20 دقیقه ای را تجربه کنید، انرژی و تمرکز تان برای کار کردن چند برابر می گردد.

فلاکس چای را پر نکنید

شاید تصور کنید با نوشیدن لیوان های چای، یکی پس از دیگری، می توانید خودتان را سرپا نگه دارید. درست است که کافئین می تواند شما را هشیار کند، اما در عوض چرخه خوابی که قرار است خودتان برای خود ایجاد کنید را به هم می زند و بعد از آنکه می خواهید به شب بیداری سرانجام دهید هم به شما اجازه به خواب رفتن را نمی دهد.

قند خون تان را بالا نبرید

زیاد از اندازه شیرینی خوردن و سنگین کردن معده تان با یک شام مفصل یاریی به سلامت شما در زمان شب کاری نمی نماید. برای اینکه هم از پس کارهای تان بهتر بربیایید و هم سالم تر بمانید، به جای خوردن یک شام مفصل و صبحانه سنگین، میان وعده های سبکی را با خود ببرید و هر سه ساعت یکبار آنها را میل کنید.

یک لقمه نان و پنیر شاید بهتر است کباب کوبیده بتواند در این شرایط به بدن تان انرژی برساند و شما را سالم و سرپا نگه دارد. البته وقتی که به خانه برگشتید و قبل از خواب حتما صبحانه بخورید و گرسنه نخوابید. صبحانه سالم و سبکی که میل می کنید، می تواند آرامش شما را در ساعات خواب تان بیشتر کند.

مشکل فقط شب بیداری نیست

بیماری هایی که سراغ تان می آیند همواره بخاطر شب بیداری ایجاد نمی شوند. عادت های مخربی که سلامت افراد را تهدید می نماید، بیشتر از هر کسی به سبک زندگی شب کار ها حمله می نمایند. خلوتی و دلگیری فضای کار یا خانه در شب، ممکن است خیال سیگار کشیدن را بیشتر به ذهن شما بیندازند و بی برنامه و بیش از اندازه کالری دریافت هم آفت جان شما گردد.

اگر شما هم باید تا مدتی شب ها مشغول کار باشید، به جای آنکه منتظر شوید نشانه های بیماری های مختلف به شما برای تغییر دادن شیوه زندگی تان هشدار دهند، خودتان چند قدمی به عقب بروید و نگاهی به شیوه ای که در طول 24 ساعت برای زندگی در پیش می گیرید بیندازید. به نظرتان عاداتی که دانسته و یا نادانسته به آنها پناه می برید بیشتر از بیداری تان در این ساعت ها به سلامت شما آسیب نمی زنند؟

منبع: کتاب کاله

به "شب بیداری بیمار تان نمی کند اگر ..." امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شب بیداری بیمار تان نمی کند اگر ..."

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید