طرز تهیه نازخاتون شمالی

به گزارش بهترین وبلاگ، نازخاتون در مازندران و گیلان هواداران بسیاری دارد و معمولا در کنار خوراک های همانند شامی کباب، مرغ و عدس پلو از آن اسفاده می نمایند.

طرز تهیه نازخاتون شمالی

به گزارش، نازخاتون یکی از غذا های محلی شمال کشور یا به عبارتی نوعی چاشنی شمالی است که از بادنجان، سیر، ریحان و آبغوره تشکیل می گردد. نازخاتون در مازندران و گیلان هواداران بسیاری دارد و معمولا در کنار خوراک های همانند شامی کباب، مرغ و عدس پلو از آن اسفاده می نمایند. در تهیه این خوراک خوشمزه مواد اولیه متفاوتی وجود دارد؛ گاهی بعضی بجای آبغوره از آب انار یا هر دو، به همراه ادویه جات مختلفی همانند گلپر استفاده می نمایند.

البته گفتنی است از این غذای سنتی خوراک های دیگری همانند بورانی نازخاتون و همچنین خورش نازخاتون نیز تهیه می گردد. نازخاتون دستور تهیه آسانی دارد و تنها بادنجان در این خوراک کبابی می گردد.

بادنجان 6 عدد

سیر 5 حبه

ریحان تازه 1 دسته

نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری

گشنیز تازه 1 دسته

آبغوره نصف لیوان

نمک و فلفل به میزان لازم

بادنجان ها را خوب بشوئید و روی منتقل یا اجاق گاز کبابی کنید. اگر هیچ کدام برای کبابی کردن مقدور نبود، بادنجان ها درون فر بگذارید تا کاملا بپزد. پس از سرد شدن پوست آن ها را جدا کنید و کاملا بکوبید تا له و یکدست گردد.

بادنجان ها را در ظرف مناسبی بریزید. سپس گشنیز و ریحان خرد شده به همراه سیر کوبیده شده را به ظرف اضافه کنید. نعناع خشک و نمک و فلفل را نیز افزوده و در آخر آبغوره یا آب انار را اضافه نموده و کمی هم بزنید. نازخاتون شما آماده است، می توان در کنار بسیاری از غذا ها آن را سرو کنید.

در تهیه نازخاتون از گلپر نیز می توان به عنوان ادویه بهره ببرید.

بعضی در تهیه نازخاتون از گوجه فرنگی رنده شده و آب انار نیز استفاده می نمایند.

سبزی محلی نازخاتون ریحان مازندرانی است که در کنار آن از سبزی های معطر جعفری و گشنیز هم استفاده می گردد؛ اما بر حسب منطقه تهیه نازخاتون از سبزی های دیگری همانند چوچاق، خالواش و زلنگ نیز بهره می برند.

منبع: مجله فرهنگ غذا

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "طرز تهیه نازخاتون شمالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نازخاتون شمالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید