استانبولی پلو با تن، یک غذای خاص و متفاوت با ماهی
به گزارش بهترین وبلاگ، استانبولی پلو با تن ماهی یکی از خوشمزه ترین انواع قاطی پلوهای فوری برای وعده ناهار و شام است. استانبولی با تن ماهی که با کنسرو تن ماهی، برنج، پیاز، رب گوجه فرنگی، سیب زمینی و ادویه های رایج به 2 روش آبکش و دمی آماده می گردد، یکی از برترین گزینه ها برای مواقعی است که فرصت کافی برای آشپزی ندارید و در عین حال، می خواهید یک غذای خانگی جانانه، نوش جان کنید. اگر شما هم دوست دارید روش طبخ محبوب ترین انواع غذاهای فوری را بدانید، با ما در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران همراه باشید تا طرز تهیه استانبولی پلو با تن ماهی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو با تن ماهی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
برنج | 3 لیوان فرانسوی دسته دار |
کنسرو تن ماهی | 2 عدد |
سیب زمینی میانه | 2 عدد |
پیاز درشت | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده غلیظ | 3 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به میزان کافی |
پودر دارچین، پودر زنجبیل و پودر سیر (اختیاری) | به میزان دلخواه |
روغن مایع یا جامد | به میزان کافی |
انواع ترشی دلخواه | برای سرو همراه با استانبولی پلو |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان پخت استانبولی پلو با تن ماهی: 45 دقیقه
مراحل طرز تهیه استانبولی پلو با تن ماهی به روش آبکشی
طرز تهیه استانبولی پلو با تن ماهی به عنوان یک قاطی پلوی فوری و خوشمزه به دو روش آبکشی و دمی قابل انجام است.
مرحله اول: برنج را بخیسانید
در اولین مرحله از طرز تهیه استانبولی پلو با تن ماهی، برنج را به خوبی بشویید تا آب آن زلال گردد. سپس، برنج شسته شده را همراه با میزانی آب و یک قاشق غذاخوری نمک در ظرف مناسبی بریزید تا به مدت 1 ساعت خیس بخورد.
در صورت تمایل، برای خرید نمک و انواع برنج ایرانی و خارجی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: کنسرو تن ماهی را بجوشانید
در فاصله خیس خوردن برنج، قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس، قوطی های کنسرو تن ماهی را در قابلمه در حال جوش بگذارید. حدود 20 دقیقه صبر کنید تا کنسرو تن ماهی دربسته همراه با آب بجوشد و باکتری های زیان آور آن رفع گردد.
برای خرید انواع کنسرو مانند کنسرو تن ماهی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: باقی مواد را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه استانبولی پلو، یعنی در فاصله ای که کنسروهای تن ماهی شما روی حرارت در حال جوش هستند و برنج نیز همچنان در حال خیس خوردن است، باید به سراغ آماده سازی باقی مواد بروید. بنابراین، پیاز و سیب زمینی ها را حسابی بشویید و پوست بگیرید. سپس، هم پیاز و هم سیب زمینی را به صورت نگینی ریز برش بزنید و در ظرف های مجزایی بریزید.
مرحله چهارم: سیب زمینی را سرخ کنید
میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، سیب زمینی هایی را که قبلا به صورت نگینی خرد کردید، در این تابه بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند. در ادامه، سیب زمینی های تفت داده شده را از تابه خارج نموده و به ظرف دیگری منتقل کنید.
برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: پیاز را تفت دهید
در این مرحله از طرز تهیه استامبولی پلو با ماهی تن، پیازهایی که قبلا نگینی کردید را در همان تابه ای بریزید که سیب زمینی ها را در آن سرخ کردید. در صورت لزوم، میزان کمی روغن اضافه نموده و صبر کنید تا پیازها کاملا سبک شوند. سپس، میزانی زردچوبه را نیز به تابه اضافه کنید و همراه با پیاز تفت دهید تا عطر زردچوبه آزاد گردد. در ادامه، سیب زمینی های سرخ شده را نیز به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید.
برای خرید زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: تن ماهی را اضافه کنید
الان وقت آن است که قوطی های تن ماهی را با احتیاط از قابلمه در حال جوش خارج کنید و برای چند لحظه کنار بگذارید تا کمی خنک شوند. سپس، درب کنسروها را باز کنید و محتویات آن ها را در صافی بریزید تا روغن و مایعات درون قوطی ها خارج گردد. در ادامه، قطعات ماهی تن را نیز به تابه حاوی پیاز و سیب زمینی سرخ شده اضافه کنید. مواد داخل تابه را هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.
مرحله هفتم: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه استانبولی پلو رستورانی با تن، میزان کمی روغن را در تابه کوچکی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. سپس، رب گوجه فرنگی (طرز تهیه رب گوجه فرنگی فوری) را به این تابه اضافه کنید و حسابی تفت دهید تا رنگ آن آزاد گردد و طعم خامی خودش را از دست بدهد. در آخر، حرارت را خاموش کنید و رب گوجه تفت داده شده را به محتویات تابه پیاز و سیب زمینی اضافه کنید.
برای خرید رب گوجه فرنگی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هشتم: ادویه ها را اضافه کنید
در این مرحله، نوبت به اضافه کردن ادویه ها می رسد. بنابراین، میزانی نمک را همراه با کمی فلفل سیاه، پودر سیر، پودر زنجبیل و میزان اندکی پودر دارچین به محتویات تابه اضافه کنید. توجه داشته باشید، افزودن پودر زنجبیل و پودر دارچین کاملا اختیاری است. این مواد را به خوبی هم بزنید تا به طور یکنواخت با یکدیگر ترکیب شوند. در آخر، حرارت را خاموش کنید و تابه حاوی مایه پلو استانبولی را کنار بگذارید.
برای خرید فلفل سیاه، پودر سیر، پودر زنجبیل و پودر دارچین می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله نهم: برنج را بجوشانید
حالا، قابلمه مناسبی را تا نیمه، پر از آب کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. میزانی زردچوبه، 1 قاشق چای خوری نمک و کمی روغن هم به این قابلمه اضافه کنید. در ادامه، آب برنج خیس خورده را خالی کنید و خود برنج را در قابلمه در حال جوش بریزید. بسته به نوع برنج، بین 8 تا 12 دقیقه منتظر بمانید تا برنج شما بجوشد و دندان گیر گردد.
مرحله دهم: برنج را آبکشی کنید
در این مرحله از طرز تهیه استانبولی بندری با تن، ضروری است دانه های برنج را امتحان کنید. اطراف دانه های برنج باید نرم شده و هسته مرکزی آن سفت باشد. در این صورت، برنج را در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد.
مرحله یازدهم: برنج را دم کنید
در ادامه، قابلمه مناسبی را همراه با روغن روی حرارت بگذارید. ته دیگ دلخواه خود را کف قابلمه بچینید و یک لایه برنج آبکشی شده را به قابلمه اضافه کنید. میزانی از مایه استانبولی پلو را نیز روی برنج بریزید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که برنج و مایه استانبولی ماهی بندری تمام گردد. سپس، نیمی از زعفران دم نموده را همراه با میزانی روغن داغ به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و پس از بخار کردن قابلمه، حرارت را ملایم کنید. حدود 45 دقیقه صبر کنید تا پلو استانبولی با تن ماهی آماده گردد.
برای خرید زعفران می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله آخر: استانبولی پلو با تن ماهی را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، استانبولی پلو با تن ماهی خوشمزه را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با به جای مانده زعفران و قطعات ته دیگ تزیین کنید. این غذای خوشمزه را می توانید با ، سبزیجات تازه و انواع سالاد دلخواه نوش جان کنید.
در صورت تمایل، برای خرید انواع ترشی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
طرز تهیه استانبولی با تن ماهی به روش دمی یا کته
برای تهیه استانبولی پلو به روش دمی ابتدا باید سیب زمینی، پیاز، تن ماهی، رب گوجه فرنگی و ادویه ها را به روشی که در بالا گفتیم تفت دهید و مایه پلو استانبولی را آماده کنید. سپس، برنجی را که از قبل در آب و نمک خیسانده بودید، به این ترکیب اضافه کنید.
میزانی آب جوش روی ترکیب برنج و ماهی و باقی مواد بریزید. میزان آب باید به مقدار ای باشد که فقط یک بند انگشت روی برنج را بپوشاند. درب قابلمه را باز بگذارید تا آب داخل قابلمه روی حرارت میانه کشیده گردد.
وقتی تمام آب کشیده شده، برنج را مثل درست کردن کته ساده به صورت یک قله وسط قابلمه جمع کنید و پس از افزودن میزانی روغن داغ روی حرارت ملایم بگذارید تا ظرف 20 تا 30 دقیقه به خوبی دم بکشد.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه استانبولی پلو با تن ماهی
- به جای 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی می توانید، 5 عدد گوجه فرنگی را به روش بلانچ کردن پوست بگیرید و با یاری رنده، گوشتکوب برقی یا دستگاه غذاساز پوره کنید. سپس، پوره گوجه فرنگی را تفت بدهید تا رنگ و لعاب بهتری پیدا کند. در صورت تمایل، می توانید یک قاشق رب گوجه هم به این پوره اضافه کنید تا خوش آب و رنگ تر گردد.
- اگر هوادار غذاهای تند هستید، به دلخواه می توانید میزانی فلفل قرمز هم در مایه استانبولی پلو با تن ماهی بریزید یا حتی یکی دو عدد فلفل سبز تند را نیز به صورت ریز برش بزنید و به این غذا اضافه کنید.
- در صورت تمایل، می توانید میزانی ذرت و نخود فرنگی را نیز بپزید و به مایه استانبولی پلو با تن ماهی اضافه کنید. در این صورت، باید قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و همراه با یک قاشق چای خوری نمک روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس، مخلوط ذرت و نخود فرنگی خام را در قابلمه بریزید تا حدود 10 دقیقه بجوشند و آبپز شوند.
- در صورت تمایل، می توانید 2 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه را نیز به مایه استانبولی پلو با تن ماهی اضافه کنید تا طعم بهتری داشته باشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز
فوت و فن های خوشمزه شدن استانبولی پلو با تن ماهی
ادویه مخصوص استانبولی پلو چیست؟
ترکیب زردچوبه، فلفل سیاه، زنجبیل، دارچین، پودر گل سرخ و پودر سیر را می توان به عنوان رایج ترین ادویه استانبولی پلو معرفی کرد.
چرا استانبولی پلو دمی شفته می گردد؟
اگر مایه استانبولی پلو، زیادی آبدار باشد و در عین حال، شما هم میزان قابل توجهی آب به قابلمه حاوی برنج اضافه کنید، احتمالا استانبولی پلوی شما شفته می گردد. برای جلوگیری از این اتفاق، میزان آب را طوری در نظر بگیرید که فقط یک بند انگشت بالاتر از ترکیب برنج و مایه استانبولی پلو قرار گیرد.
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
منبع: افق کوروش