7 روش ثابت شده علمی برای متمرکز ماندن

به گزارش بهترین وبلاگ، در این مقاله نکته های ثابت شده علمی برای روشن نگه داشتن دکمه تمرکز مغز را می خوانید.

7 روش ثابت شده علمی برای متمرکز ماندن

بهترین وبلاگ| بیشتر مردم روز خود را با نوشیدن چای شروع می نمایند، اما برای بسیاری از افراد نوشیدن قهوه برای هشیار کردن مغزشان یک ضرورت است. بدون شک نوشیدنی های کافئین دار به هشیاری صبحگاهی ما یاری می نمایند. بعضی تحقیقات هم رابطه بین مصرف کافئین و نتایج مثبت آن برای سلامت ما را اثبات نموده اند.

به گزارش بهترین وبلاگ؛ اما اگر هدف شما بهبود عملکرد کاری تان است، برای متمرکز ماندن راه های بهتری از زیاده روی در نوشیدن قهوه هم وجود دارد. اتخاذ استراتژی های بلندمدت برای داشتن تمرکز بیشتر می تواند اندازه بهره وری ما را در کار و زندگی بالا ببرد.

به فکر تان اجازه پرسه زدن بدهید

متمرکز ماندن برای به اتمام رساندن کار ها و انجامِ درست آن ها ضروریست. پس چرا پیشنهاد ما اینست که به فکر تان اجازه پرسه زدن بدهید؟ شاید این پیشنهاد به نظر بی فایده باشد، اما اگر بتوانید گهگاه حواس تان را از موضوع اصلی پرت کنید هشیاری و در نتیجه بهره وری شما بهبود می یابد.

تمام کار ها به قدرت فکری احتیاج دارد، اما تمرکزِ کامل فضای زیادی از فکریت ما را اِشغال می نماید. اگر شما همیشه روی یک کار تمرکز کنید، مغز شما ناچار می گردد برای مقاومت در برابر فکر کردن به چیز های دیگر یا انجام کار های دیگر سخت تر کوشش کند. در نتیجه، فکر شما خسته می گردد و این خستگی تمرکز و بهره وری شما را کاهش می دهد.

البته محققان حیطه روان شناسی می گویند در حالی که پرسه زنیِ فکریِ عمدی و برنامه ریزی شده می تواند توانایی هشیار ماندن را بهبود ببخشد، خیالبافی تصادفی می تواند اثر معکوس داشته باشد.

برترین راهِ بهره بردن از پرسه زنیِ فکری اینست که از آن به عنوان یک ابزار استراتژیک بهره ببرید. برای نمونه، اگر با متمرکز ماندن مشکل دارید، از کاری که مشغول انجام آن هستید دست بکشید و به کاری بپردازید که شامل حل مسئله می گردد، سپس به کار قبلی بازگردید. با انجام این کار، دیدگاه تازه ای نسبت به کاری که در حال اجرا آن بودید به دست می آورید.

دست از کار کشیده و به خودتان استراحت بدهید

کارِ بی وقفه بدون استراحت همیشه آن طور که به نظر می رسد سازنده نیست. مغز شما برای هشیار ماندن به استراحت های گاه و بی گاه احتیاج دارد. البته معنایش این نیست که هر زمان هوس استراحت کردید از زیر کار شانه خالی کنید و محل کارتان را ترک کنید، بلکه معنایش اینست که انتخاب آگاهانه زمان و نحوه دست کشیدن از کار و استراحت دادن به مغز می تواند هشیاری و تمرکز را به طرز قابل توجهی بهبود ببخشد.

هشیاری به صورت چرخه ای رخ می دهد. بر این اساس، بیشترِ افراد نمی توانند بیش از 90 دقیقه بدون استراحتِ 15 دقیقه ای متمرکز باقی بمانند. دانشمندان این نکته را تایید می نمایند که کلیدِ استراحتِ تمرکززا اینست که کاملاً حواس تان را از کاری که در حال اجرا آن بودید پرت کنید.

نکته مهم اینجاست که به جای پرداختن به یک کار دیگر از لیست انجام کارهایتان یا مرور ایمیل ها، جدول حل کنید، برای پیاده روی بیرون بروید یا با یکی از دوستان خود تلفنی صحبت کنید.

مغزتان را آموزش دهید

خبر خوش درباره مغز ما انعطاف پذیر بودنِ آنست. اگر چیزی به طور طبیعی اتفاق نمی افتد از جمله تمرکز و هشیاری، می توانید مغزتان را برای دستیابی به آن آموزش دهید. تمرکز روی فعالیت های تقویتِ شناخت (مانند بازی هایی که به تفکر استراتژیک احتیاج دارند) یک راهِ آموزش دادن به مغز است. طبق مطالعه ای که سال 2015 انجام شد، بزرگسالانی که پنج روز در هفته به مدت 15 دقیقه در روز فعالیت های فکری انجام می دهند از قبیل حل جدول کلمات متقاطع، تمرکز بالاتری پیدا می نمایند.

تمرین فکر آگاهی و مدیتیشن راهِ دیگری برای آموزش تمرکز به مغز است. سال 2011 مطالعه ای در این زمینه انجام شد که نشان داد فکر آگاهی می تواند توجه، تمرکز و حافظه را بهبود ببخشد.

اگر تمرین یوگا برای شما سخت است، می توانید با تمرین های کوچک شروع کنید. برای مثال چند نفس عمیق بکشید و در عین حال روی حواس بدنتان تمرکز کنید یا با بهره گیری از حواس خود (بویایی، لامسه، بینایی) به محیط اطراف تان نگاه کنید. حتی تمرینات فکر آگاهیِ میکرو (ریز) مانند این می تواند مغز شما را برای هشیار ماندن در زمان لازم مجهز کند.

ورزش کنید

مغز و بدن ما رابطه نزدیکی با هم دارند، به عبارت دیگر آنچه که ما به صورت فیزیکی انجام می دهیم اثر مستقیمی بر احساس ما به لحاظ فکری دارد. ورزش منظم حتی پیاده روی سریع یا تمرین یوگا چند بار در هفته، راه سریع و ساده ای برای بهبود عملکرد مغز و در نتیجه هشیار ماندن در محیط کار است. تحقیقات همیشه ثابت نموده است افرادی که به طور منظم ورزش می نمایند و به لحاظ فیزیکی تناسب بیشتری دارند در انجام کار هایی که مستلزم توجه مداوم است، عملکرد بهتری دارند.

این ها تنها روش هایی نیستند که ورزش می تواند مغز ما را برای بهره وری مجهز کند. اندورفین های آزادشده حین ورزش هم می تواند در کنترل بهتر محرک ها و در نتیجه مسدود کردن عوامل حواس پرتی به ما یاری کند.

با انجام این تمرین ها خواهید دید فعال ماندن به تقویتِ سطوح انرژی فیزیکی شما یاری می نماید طوری که دیگر حین کار خواب آلودگی به سراغ تان نمی آید.

فضای کارتان را مرتب کنید

در مواقعی که نمی توانید روی کارتان تمرکز کنید بد نیست به فضای پیرامون تان نگاهی بیاندازید. بیشتر اوقات، فضای نامرتب محیط و میز کار اثر مستقیمی روی شرایط فکری شما دارد و تمرکز را برای شما سخت می نماید. مرتب کردن محیط پیرامون یا میز کار تاثیر زیادی روی توانایی های شناختی ما دارد. طبق یافته های گروهی از محققان، بهم ریختگیِ بیش از حدِ محیط به عنوان یک عامل حواس پرتی، ظرفیت مغز را برای تمرکز و پردازش اطلاعات محدود می نماید.

پس بار دیگر که احساس کردید در حال کلنجار رفتن با تمرکز هستید نگاهی به پیرامون خود بیاندازید. نگران نباشید، چون قرار نیست کل دفتر کارتان را مرتب کنید، بلکه کافیست بهم ریختگی هایی را که به چشم می آیند رفع کنید تا مغز شما آماده تمرکز روی کار اصلی گردد. به احتمال زیاد شما هم از تاثیر این 10 دقیقه نظافت شگفت زده خواهید شد!

کیفیت خواب تان را بالا ببرید

فرقی نمی نماید چند فنجان قهوه بنوشید، اگر خوب نخوابیده باشید هشیاری شما افت می نماید. بر اساس تحقیقات، حتی یک شب محرومیت از خواب می تواند در کنترل فردی و دقت اخلال ایجاد کند. شاید رها کردن زودهنگام کار برای استراحت پرثمر به نظر نرسد، اما عادت به خواب کافی در درازمدت برای عملکرد مغز و کار ما مفید است. ضرب المثل عقل سالم در بدن سالم گواه این یافته است. بنابراین، اگر می خواهید در محیط کار هشیار بمانید، سعی کنید با ساعات طولانی و بی وقفه کار خودتان را خسته نکنید. اگر هشت ساعت خواب برای شما امکان پذیر نیست، کمبود آن را با چرت زدن در طول روز جبران کنید.

عجله نکنید

همه ما مقصر فرسوده کردن بدن خود مان در اثر کار زیاد هستیم. اگر شما هم مانند بسیاری از افراد مسئولیت های زیادی در لیست انجام کارهایتان دارید، بدانید عجله کردن یاریی به شما نمی نماید. برای پیشبرد موثر کار هایی که احتیاج به اتمام آن ها دارید، تا جایی که می توانید سنجیده، آگاهانه و آهسته عمل کنید تا نه فقط جلوی اشتباهات احتمالی را بگیرید بلکه بتوانید توانایی متمرکز ماندن را تقویت کنید.

مغز ما برای تفکر دو سیستم دارد: یک سیستم اتوماتیک و سریع و یک سیستم آهسته و منطقی. همان طور که می توانید تصور کنید، راهِ سریع تر اضطراب بیشتری را با خود به همراه دارد. اجتناب از عجله و شتاب، سیستم عصبی پاراسمپاتیک ما را فعال می نماید. فعال شدن این سیستم احساس اضطراب را کاهش می دهد و بخش منطقی مغز ما را فعال می نماید. بنابراین، نه تنها می توانید با کم کردن سرعت فکر و بدن روی کارتان بهتر تمرکز کنید بلکه با باز شدن فضا برای ایده های خلاقانه و توانایی حل مسئله، کارتان را بهتر انجام می دهید.

نکته پایانی

اگر مشکل متمرکز ماندن دارید، ناامید نشوید. مهم ترین کار اینست که متوجه انحراف تان از راستا بشوید تا بتوانید در اسرع وقت مداخله موثری داشته باشید. با به کار بردن استراتژی های ثابت شده علمی که مطرح شد می توانید هشیار بمانید و نه تنها در محیط کار موثرتر عمل کنید، بلکه از مزایای فکری و فیزیکی اثربخش آن روی کل زندگی تان بهره مند شوید.

منبع: lifehack

منبع: فرادید

به "7 روش ثابت شده علمی برای متمرکز ماندن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 روش ثابت شده علمی برای متمرکز ماندن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید