راه هایی جهت تهیه رنگهای خوراکی طبیعی

به گزارش بهترین وبلاگ، عوامل رنگهای خوراکی طبیعی، ته رنگی را ایجاد می نمایند که نمونه های شیمیایی آن به وجود می آورند. جایگزین کردن رنگهای خوراکی صنعتی موجود در آشپزخانه تان با این رنگهای خوراکی طبیعی که به راحتی درست می شوند، به دور

راه هایی جهت تهیه رنگهای خوراکی طبیعی

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

عوامل رنگهای خوراکی طبیعی، ته رنگی را ایجاد می نمایند که نمونه های شیمیایی آن به وجود می آورند. جایگزین کردن رنگهای خوراکی صنعتی موجود در آشپزخانه تان با این رنگهای خوراکی طبیعی که به راحتی درست می شوند، به دور نگاه داشتن عوارض جانبی دراز مدت و مختلف یاری می نمایند. در مقاله زیر نکاتی را جهت آماده سازی این رنگهای خوراکی طبیعی در خانه فراهم ساخته ایم.

رنگهای خوراکی یکی از انواع افزودنی های خوراکی به تعداد می فرایند که جای خود را در آشپزخانه هایمان پیدا نموده اند. با این حال، امروزه، مردم ترجیح می دهند از عوامل طبیعی که تازه و عاری از هرگونه مواد شیمیایی و سمی هستند، استفاده نمایند. رنگهای مصنوعی عمدتاً از نفت و مشتقات پتروشیمی و قطران زغال سنگ (آبگونه ى غلیظ و سیاه که از تقطیر زغالسنگ به دست مى آید) تهیه می شوند. این مواد شیمیایی به راحتی به وسیله بدن انسان و یا دیگر حیوانات هضم نمی شوند. این مواد خطرات زیادی را برای سلامتی ایجاد می نمایند، بنابراین انتخاب راهی طبیعی همواره گزینه بهتری خواهد بود. با وجود آنکه، رنگهای تهیه شده از مواد طبیعی ممکن است کمی بر طعم غذا تأثیر بگذارند، اما گزینه های بی خطرتری محسوب می شوند. در ذیل چند نمونه از طرز تهیه رنگهای طبیعی را برایتان آورده ایم.

رنگ خوراکی قرمز

چغندر رنگ شاد و درخشانی را بدون تغییر طعم غذا ارائه می دهد. این رنگ می تواند به سادگی با جوشاندن چغندر له یا خرد شده حاصل گردد. روش تهیه این رنگ به قرار ذیل است:

حدود یک پوند (454 گرم) چغندر را خریداری نموده و جهت زدودن هرگونه آلودگی از روی آنها، به خوبی ساییده و بشویید.

این چغندرها را درون یک قابلمه گذاشته و اندازهی آب به آن بیفزایید. سر قابلمه را گذاشته و اجازه دهید تا به جوش آید و تا زمانی که چغندرها نرم شوند.

چغندرها را از آب در آورده و آنها را پوست کنده و خرد کنید. هر آبی که در حین فرایند خرد و ریز کردن از آنها خارج گردد، بایستی به آبی که جهت به جوش آوردن آنها مورد استفاده قرار گرفته بود، اضافه گردد به این علت که قرار است از آن استفاده گردد.

چغندر های خرد شده را به آب برگردانید و اجازه دهید چند ساعتی در آن بمانند.

یا می توانید آب آن را مستقیماً پس از فشردن و صاف کردن چغندرها مورد استفاده قرار دهید و یا می توانید چغندرها را در آب له نموده و سپس این خمیر را برای بدست آمدن رنگی غلیظ تر صاف کنید.

رنگ بدست آمده را درون یک ظرف ریخته و جهت حفظ رنگ 2 قاشق چای خوری سرکه به آن بیافزایید.

این رنگ را بعلاوه می توانید با پیروی از یک فرآیند مشابه با گیلاس، تمشک، و انار، و یا کنسانتره (شیره) آب آنها بدست آورید. این میوه ها علاوه بر رنگ، به غذا طعم خوشی هم می بخشند.

رنگ خوراکی سبز

رنگ سبز را می توان با استفاده از سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج بدست آورد. جدای از این، شما بعلاوه می توانید از سبزینه یا کلروفیل مایع جهت اضافه کردن رنگ سبز درخشان به غذای خود استفاده نمایید. روش درست کردن این رنگ از اسفناج به توضیح ذیل است:

اندازهی اسفناج یا آوکادو برداشته، آن را کاملا شسته و با مخلوط کن به صورت پوره در آورید تا زمانی که نرم گردد. در یک ظرف با میزان میانه، چهار فنجان آب ریخته و حدود نصف فنجان از پوره اسفناج یا آوکادو را به درون آن بریزید.

این مخلوط را جوشانده، و سپس اجازه دهید برای چند ساعت روی شعله کم و ملایم جوش بخورد.

مواد را از صافی گذرانده و مایع بدست آمده را درون یک ظرف بریزید و اجازه دهید سرد گردد. می تواند یک چهارم قاشق چای خوری بکینگ پودر را به این مایع اضافه نموده تا رنگ سبز سیری را بدست آورید.

رنگ را در یخچال نگهداری کنید تا زمانی که بخواهید از آن بهره ببرید.

با وجود آنکه، طعم آووکادو خیلی قوی نیست، و می توانید آن را تقریبا با هر غذایی مخلوط نمایید، اما افزودن اسفناج به غذا کمی طعم آن را تغییر می دهد. رنگ خوراکی سبز را می توان بعلاوه با پیروی از همین فرایند با برگ کلم پیچ بدست آورد، طعم آن کمی ملایم تر از اسفناج است.

رنگ خوراکی آبی

درست کردن رنگهای بنفش و آبی مشکل می باشد، اما آنها را می توان با استفاده از انواع میوه هایی مانند بلوبری یا زغال اخته، شاه توت و غیره بدست آورد. اما، برترین راه تهیه رنگ آبی از کلم قرمز است. می توان آن را با یاری مراحل ذیل از کلم قرمز درست کرد:

نصف کلم سر قرمز میانه را بردارید.

کلم را درون یک قابلمه ای که درون آن آب می باشد، بگذارید و اجازه دهید با شعله میانه به جوش آید. پس از آن که به جوش آمد، شعله را کم کنید و اجازه دهید به مدت چند ساعت جوشیده تا اینکه نرم گردد و یا به رنگ سبز تیره در آید.

آن را صاف کنید به طوریکه رنگ آبی تیره بدست خواهد آمد.

مایع را درون یک ظرف ریخته و جهت حفظ رنگ درون یخچال بگذارید. درون خامه ای که برای روی کیک استفاده می کنید ریخته تا رنگی منحصر بفرد را به شما ببخشد.

این رنگ را بعلاوه می توانید، با پیروی از فرآیندی مشابه با انگورفرنگی سیاه و زغال اخته بدست آورید. به سادگی آن را جوشانده، خمیری از آن بدست آورده، آن را فشرده و صاف کنید تا رنگ آبی پر رنگی بدست آورید.

رنگ خوراکی زرد

این رنگ را به سادگی می توانید با استفاده از پودر زردچوبه کهنه و مانده بدست آورید. کهنه به این علت که عطر و طعم خود را از دست داده اما رنگ آن همچنان پررنگ است. بعلاوه جوشاندن پوست لیمو و پرتقال و یا خرد کردن هویچ و پیروی از فرایند مشابهی که در بالا اشاره شد، به بدست آوردن رنگ خوراکی طبیعی زرد یاری خواهد نمود.

نکاتی جهت استفاده از رنگهای خوراکی طبیعی

ممکن است آماده سازی و نگهداری این رنگها کار ساده ای باشد، اما هنر استفاده از رنگهای خوراکی طبیعی کمی به مهارت و دقت احتیاج دارد.

همواره به خاطر داشته باشید که چه نوع غذایی را می خواهید به آن رنگ ببخشید. همانطور که قبلاً ذکر شد، این عوامل رنگی ممکن است عطر و طعم غذای شما را تغییر دهند، اما این تغییر طعم بسیار کم خواهد بود. با این وجود، سعی کنید از رنگ سبز تهیه شده از اسفناج جهت رنگ دار کردن کیک و پوشش آن بهره ببرید.

از این رنگهای خوراکی که تهیه نموده اید در طول مدت 2 هفته بهره ببرید، به این علت که رنگ و خواص تغذیه ای خود را در صورت نگهداری برای مدت زمان بیشتر، از دست خواهند داد. اگر در طول این دوره زمانی از آنها استفاده نکردید، آنها را دور بریزید.

از آنجا که تمام رنگهای خوراکی به شکل مایع می باشند، می توانند بر غلظت غذایی که درست می کنید، تأثیر بگذارند. بعلاوه به قدرتمندی و مؤثری رنگهای خوراکی صنعتی نبوده و ضروری است به اندازه بیشتر از آنها استفاده کرد.

هنگام تهیه غذایی که به رنگ احتیاج دارد، اندازه کمتری مایع جهت درست کردن آن غذا احتیاج است و آن را با رنگ خوراکی مایع متعادل سازید. با این حال با اضافه کردن مقادیر کم آغاز کنید تا زمانی که به رنگ مورد نظر دست یابید.

در نتیجه، به جای استفاده از رنگهای خوراکی تجاری یا مصنوعی، می توانید خودتان رنگهای خوراکی طبیعی درست کنید و ترکیب رنگهای جالبی را بدست آورید تا غذای شما به همان میزان که خوشمزه است، خوش رنگ هم باشد.

منبع: راسخون

به "راه هایی جهت تهیه رنگهای خوراکی طبیعی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه هایی جهت تهیه رنگهای خوراکی طبیعی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید