طرز تهیه کوکو دو رنگ، مجذوب کننده و مجلسی

به گزارش بهترین وبلاگ، کوکو یکی از غذا های خوشمزه و محبوب ایرانی هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه ویژه ای دارد. تهیه کوکو معمولاً آسان است و زمان کمی برای طبخ نیاز دارد؛ همچنین مواد تشکیل دهنده آن ساده و در دسترس است. کوکو ها انواع متفاوتی دارند و بسیار متنوع هستند. برای مثال می توان به کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ، کوکو لوبیا سبز، کوکوی سبزیجات، کوکوی بادمجان، کوکوی کدو و... اشاره کرد که نشان دهنده تنوع این غذاست.

طرز تهیه کوکو دو رنگ، مجذوب کننده و مجلسی

به گزارش بهترین وبلاگ، کوکوی دو رنگ یکی از انواع رنگارنگ کوکوهاست که از ترکیب کوکو سیب زمینی و کوکو سبزی تهیه می شود و بسیار چشم نواز است. اگر هم به کوکوی سبزی و هم کوکوی سیب زمینی علاقه دارید، با آموزش این کوکوی مجذوب کننده و در عین حال خوشمزه همراه ما باشید؛ زیرا با یک تیر دو نشان زده اید.

مواد لازم برای تهیه کوکو سیب زمینی

سیب زمینی پخته: 2 عدد

تخم مرغ: 2 عدد

نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر: به مقدار دل خواه

مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی

سبزی مخصوص کوکو: 250 گرم

تخم مرغ: 3 عدد

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

آرد سفید: 1 قاشق غذاخوری

زرشک: 2 قاشق غذا خوری

گردوی خرد شده: 2 قاشق غذا خوری

روغن برای سرخ کردن: به مقدار لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به سبزی

مهم ترین مسئله درباره کوکو سبزی عطر و بوی آن است که با کیفیت سبزی استفاده شده در آن ارتباط مستقیم دارد. سعی کنید برای تهیه کوکو سبزی از سبزی تازه استفاده کنید. سبزی یخی و یا سبزی ای که مدت زیادی در فریزر مانده باشد، عطر و بوی سبزی تازه را ندارد. سبزی مخصوص کوکو شامل گشنیز، ترخون، جعفری، ریحان، تره، سیر و شوید است. توجه داشته باشید که سبزی مخصوص کوکو را نباید زیاد خرد کنید که آب بیاندزاد. سبزی مخصوص کوکو باید کمی ریزتر از سبزی مخصوص آش و کمی درشت تر از سبزی مخصوص قرمه سبزی خرد شود.

نکات مربوط به زرشک

نکته مهم در مورد زرشک نحوه شستن آن است. زرشک با یک بار زیر آب دریافت تمیز نمی شود. برای شستن زرشک ابتدا زرشک ها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید، می بینید که داخل کاسه پر از شن ریزه شده است. این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آب به جای مانده داخل کاسه کاملاً تمیز باشد. سعی کنید همیشه از زرشک تازه استفاده کنید.

طرز تهیه کوکو دو رنگ

سیب زمینی را آبپز کنید و پس از خنک شدن پوست کنید. سپس با استفاده از گوشت کوب سیب زمینی ها را له کنید یا رنده بزنید. تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یک نواخت شود. داخل یک ماهی تابه مناسب روغن بریزید و آن را روی اجاق بگذارید تا روغن داغ شود و بعد مایه کوکو سیب زمینی را داخل ماهی تابه بریزید. با کمک لیسک یا پشت قاشق سطح کوکو را صاف کنید تا یکدست باشد. شعله اجاق را در حالت میانه تنظیم کنید و حدود 15 دقیقه زمان بدهید تا یک طرف کوکو بپزد. در این فاصله مایه کوکو سبزی را آماده کنید.

سبزی مخصوص کوکو را همراه با تخم مرغ ها، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آرد توی یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا تخم مرغ کاملاً مخلوط شود. سپس زرشک و گردوی خرد شده را روی کوکوی سیب زمینی در ماهی تابه بریزید و خوب پخش کنید. حالا مایه کوکو سبزی را خیلی آرام و به صورت قاشق قاشق روی سطح خام کوکو سیب زمینی بریزید و مایه کوکو سبزی را با کف قاشق کاملاً پخش کنید. درب ماهی تابه را بگذارید و 10 دقیقه زمان بدهید. پس از گذشت این زمان با نوک چاقو یا خلال دندان چند سوراخ روی لایه کوکو سبزی ایجاد کنید تا بخار اضافی آن خارج شود.

بعد از اینکه کوکو سبزی کمی خودش را گرفت، با استفاده از یک کفگیر کوکو را به برش های مساوی تقسیم کنید و هر کدام از برش ها را به آرامی برگردانید، به صورتی که کوکو سیب زمینی بالا باشد و سطحی که کوکو سبزی دارد، کف ماهی تابه قرار بگیرد و سرخ شود. در این مرحله دیگر نیازی نیست که درب ماهی تابه را بگذارید. شعله اجاق گاز را کم کنید و حدود 15 دقیقه زمان بدهید تا کوکو برشته و پخته شود. سپس اجاق را خاموش کنید و برش های کوکو دو رنگ را یکی درمیان در ظرف سرو بچینید، به صورتی که یک برش کوکو سیب زمینی و یک برش کوکو سبزی باشد.

در صورت تمایل می توانید کوکو دو رنگ را به جای سرخ کردن در قالب بریزید و داخل فر بگذارید تا بپزد. به این صورت که ابتدا کف قالب کاغذ روغنی پهن کنید؛ سپس مایه کوکو سبزی یا مایه کوکو سیب زمینی را (فرقی نمی کند) کف قالب بریزید و به مدت 10 دقیقه داخل فر بگذارید. بعد از این زمان قالب را بیرون بیاورید و مایه دوم را توی قالب بریزید. سپس روی قالب را با فویل بپوشانید و آن را به مدت 20 دقیقه داخل فر بگذارید. حتماً با چنگال چند سوراخ ریز روی فویل ایجاد کنید تا بخار اضافی خارج شود. بعد از پخت کوکو را از قالب خارج و برش بزنید.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه کوکو دو رنگ، مجذوب کننده و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوکو دو رنگ، مجذوب کننده و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید