طرز تهیه کیک آلبالو ساده و شکلاتی به 2 روش در فر و قابلمه
به گزارش بهترین وبلاگ، کیک آلبالو از و ساده است که با طعم و رنگ خاص و دلپذیری که دارد، معمولا همه از آن استقبال می نمایند. البته لازم نیست حتما در طرز تهیه کیک آلبالویی از آلبالو های تازه بهره ببرید. می توانید با آلبالوهای فریز شده و یخ زده، کمپوت آلبالو یا ، کیک آلبالو درست کنید. این کیک خوشمزه را هم در فر و هم بدون فر می توانید تهیه کنید و اصلا هم درست کردن آن کار سختی نیست. در این مقاله از سرویس در ، طرز تهیه کیک آلبالو به 2 روش در فر و بدون فر، به همراه فوت و فن های پخت آن را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه کیک آلبالویی با مربا آلبالو
زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
زمان مورداحتیاج برای پخت: 40 دقیقه
مواد لازم برای تهیه کیک آلبالو
مربای آلبالو: 800 گرم
آرد: 250 گرم
ماست پرچرب: 200 گرم
تخم مرغ: 2 عدد
شکر: 100 گرم
کره یا مارگارین: 140 گرم
بیکینگ پودر: 2 قاشق چای خوری
مراحل طرز تهیه کیک آلبالو با ماست
برای درست کردن کیک آلبالویی با مربای آلبالو و ماست، ابتدا باید مواد کیک را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست شوند. بعد از آنکه خمیر کیک درست شد، آن را در قالب ریخته و روی آن را با مربای آلبالو بپوشانید. کیک را در فر بگذارید تا بپزد. سپس آن را همراه با چای یا قهوه سرو کنید.
مرحله اول: مواد و وسایل مورد احتیاج کیک را آماده کنید
در ابتدا فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. همه مواد را از 30 دقیقه قبل از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند. قالب فر را با کمی کره چرب نموده و آردپاشی کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: مواد را با هم بزنید
کره را در یک ظرف بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. با همزن شکر و کره را بزنید تا وقتی که رنگ آن ها روشن و باز گردد. وقتی این مخلوط بافت سبک به خودش گرفت، تخم مرغ ها و ماست را به مواد اضافه کنید و دوباره با همزن بزنید تا یکدست گردد.
مرحله سوم: آرد و بیکینگ پودر را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه کیک آلبالو قرمز، آرد و بیکینگ پودر را دو بار الک کنید و به تدریج و طی چند مرحله به مواد بالا اضافه کنید. هر بار که آرد را اضافه کردید، مواد را به هم بزنید تا وقتی که یک مایه خمیری یکدست داشته باشید.
مرحله چهارم: کیک آلبالو را بپزید
خمیر به دست آمده را کف قالب چرب شده بریزید و روی آن را صاف کنید. سپس یک لایه مربای آلبالو را روی خمیر بریزید. مایه کیک که آماده شد، قالب را در فر بگذارید. به مدت 30 تا 40 دقیقه کیک را در فر بگذارید. سپس با یک چنگال یا خلال دندان تست کنید که کیک پخته باشد و مواد به آن نچسبد. وقتی از پخت کیک مطمئن شدید، آن را سرو کنید.
طرز تهیه کیک آلبالو شکلاتی
زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه
زمان مورد احتیاج برای پخت: 40 دقیقه
مواد لازم برای تهیه کیک شکلاتی با آلبالو
آلبالو بدون هسته: 100 گرم
ماست پرچرب: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
روغن مایع: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری
شکر: 1 و 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
آرد سفید: 2 لیوان دسته دار فرانسوی
نشاسته ذرت: 1 قاشق غذاخوری
آب: 1 قاشق غذاخوری
شکلات تخته ای: به اندازه دلخواه
مراحل طرز تهیه کیک آلبالو شکلاتی
برای تهیه کیک آلبالویی شکلاتی، باید خمیر کیک را درست کنید. سپس روی آن را آلبالوهای تازه هسته گرفته و شکلات خرد شده بریزید. البته اضافه کردن شکلات اختیاری است ولی در خمیر کیک باید از پودر کاکائو بهره ببرید. بعد از اینکه مایه کیک آماده شد، آن را در قالب بریزید و در فر بپزید.
مرحله اول: مواد کیک را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک آلبالو شکلاتی، مواد را در دمای محیط قرار دهید. فر را روی دمای 180درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. آرد، بیکینگ پودر و پودر کاکائو را سه بار الک کنید. آلبالوها را بشویید و هسته آن ها را بگیرید. آلبالو ها را در یک قابلمه بریزید و آب، نشاسته و 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی شکر را با آن اضافه کنید.
مرحله دوم: مواد کیک را با هم ترکیب کنید و بزنید
تخم مرغ ها را در یک ظرف بشکنید و 1 لیوان به جای مانده از شکر و وانیل را به آن اضافه کنید. با همزن مواد را به بزنید تا حالت کشدار پیدا کند و رنگ آن کرمی رنگ گردد. روغن مایع را در مرحله بعد بیفزایید و دوباره به مدت 1 دقیقه با همزن بزنید. ماست را هم اضافه نموده و هم بزنید.
مرحله سوم: خمیر کیک را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه کیک آلبالویی، مخلوط آرد را که از قبل الک نموده بودید، طی چند مرحله به مواد اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن، مواد را بزنید. همزن را روی دور کند قرار دهید. به مدت 15 ثانیه با همزن که مواد را زدید، باید یک خمیر یکدست داشته باشید.
مرحله چهارم: کیک آلبالو را بپزید و سرو کنید
قالب کیک را چرب و آردپاشی کنید یا کف آن را کاغذ روغنی بیندازید. مایه کیک آلبالویی را در قالب بریزید و در فر بگذارید. آلبالوهایی که هسته شان را گرفته بودید، روی کیک بریزید و شکلات تخته ای را با دست خرد کنید و روی سطح کیک بپاشید. قالب را به مدت 40 دقیقه در فر بگذارید تا بپزد. بعد از آماده شدن کیک، آن را سرو کنید.
طرز تهیه کیک آلبالو بدون فر
برای تهیه کیک آلبالو در قابلمه و بدون فر، بعد از اینکه خمیر کیک را به هر کدام از روش های بالا آماده کردید، یک قابلمه را به مدت 5 تا 7 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید و درب آن را بگذارید تا گرم گردد. سپس کاغذ روغنی را داخل قابلمه بیندازید و روی آن، مایه کیک بریزید. درب قابلمه که دور آن را با دمکنی پوشانده اید، روی قابلمه بگذارید. حرارت را روی حالت بسیار ملایم تنظیم کنید.
پس از گذشت 35 دقیقه کیک را آنالیز کنید. یک خلال دندان را در کیک فرو ببرید. اگر مایه خمیر به خلال دندان نچسبیده بود، شعله را خاموش کنید. اگر کیک هنوز نپخته بود، 10 دقیقه دیگر زمان دهید تا کیک کاملا بپزد. سپس درب قابلمه را بردارید و اجازه دهید کیک سرد گردد. کیک را در این مرحله می توانید سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه موس آلبالو یخچالی به 2 روش
فوت و فن های طرز تهیه کیک آلبالو
*برای طرز تهیه کیک آلبالو و گردو باید به مواد کیک آلبالو، گردوی خرد شده بیفزایید. می توانید از پودر گردو در مراحل پایانی و برای روی سطح کیک هم بهره ببرید.
*اگر کیک آلبالویی را در قابلمه می پزید، تا زمانی که کیک به طور کامل پخته نشده است، درب آن را باز نکنید. باز کردن درب قابلمه باعث می گردد پف کیک بخوابد.
*برای اینکه کیک آلبالو قرمز و خوشرنگ تر گردد، به جای ماست از آب آلبالو بهره ببرید.
*برای اینکه پف کیک زیاد گردد، قبل از اضافه کردن آلبالو های تازه به کیک، آن ها را با کمی شکر بپزید تا موقع افزودن به کیک آب ندهند.
*اندازه شکری که در طرز تهیه کیک آلبالو به کار می برید، بنا بر اندازه شیرینی آلبالو می توانید کمتر با بیشتر در نظر بگیرید.
*درجه حرارت مناسب برای پخت کیک آلبالو در فرهای برقی، به جای 180 درجه، باید روی 165 درجه تنظیم گردد.
*به جای شکلات تخته ای می توانید از شکلات های چیپسی برای روی کیک بهره ببرید.
*برای تزیین روی کیک آلبالو می توانید از مربای آلبالو، ، برش های میوه، پودر دارچین، شکر ساییده شده و … بهره ببرید.
*طرز تهیه کیک آلبالو با پنیر یا را هم مطالعه کنید.
سوالات متداول
چرا کیک آلبالو پف دار نمی گردد؟
برای این که کیک آلبالو پف دار گردد، بهتر است آلبالو را ابتدا با مقداری شکر در ظرف بگذارید تا آب آن خارج گردد. سپس این آلبالو را به مایه کیک اضافه کنید. اگر آلبالو و شکر را کمی بجوشانید یا از مربای آلبالو بهره ببرید، کیک شما پف دار می گردد.
چه کار کنیم که کیک آلبالو خوشرنگ و قرمز گردد؟
برای قرمز و خوشرنگ تر شدن کیک آلبالویی، به جای ماست از آب آلبالو در مایه کیک بهره ببرید.
منبع: افق کوروش